От ПФК Левски обявиха, че днес са погасили главницата по дълга си към Столична община.

"Левскари, днес, 23 юли, ПФК Левски погаси главницата по дълга към Столична община. Платената сума е в размер на 1 370 000 лева.

През месец април клубът плати и главницата от дълга към Националната агенция по приходите. След днешната вноска към Столична община ПФК Левски няма лихвоносни задължения към държавата, което е поредната огромна крачка към окончателното спасение и финансово стабилизиране на клуба.

Благодарни сме на всички, без които това нямаше да се случи. На феновете, които не спряха да подпомагат финансово клуба. На всички треньори, които с работата си помогнаха за осъществяването на сериозни трансфери и по този начин бяха вкарани свежи пари в клубната каса. На генералния спонсор, който продължава да помага финансово на клуба. На всички служители на клуба за всеотдайната и професионална работа", написаха на сайта си "сините".

Андриан Краев подписа с елитен отбор от Португалия

Елитният португалски клуб Каса Пия представи днес българския полузащитник Андриан Краев като свое ново попълнение. Краев подписва договор за два сезона, а представянето му беше направено в каналите в социалните мрежи на клуба.

Играчът, който се присъедини към "Гъските" със свободен трансфер след края на четиригодишна връзка с българския Левски София, вече е част от тренировъчния лагер, който отборът провежда в Гимараеш.

За Краев се говореше, че има опции от много европейски страни, както и от арабския свят. Наскоро агентите му дори казаха, че биха разгледали и оферти и от Русия. В крайна сметка той се озова на стадион "Пиня Манике" в Лисабон. През миналия сезон Каса Пия завърши на 9-о място в португалската Суперлига, а година по-рано шокира всички с 5-ото място.

Халфът има 8 мача за националния отбор на България, все още не е отбелязал гол. Последното му участие обаче беше тъжно – извади си червен картон срещу Литва в София и стана причина за поражението с 0:2. След това отказа да поднови договора си със "сините" от София, а като реакция ръководството го извади от състава и го прати да тренира до края на договора с втория отбор.

Любопитното е, че по-големият брат на Андриан – Божидар Краев също смени отбора това лято. Той остава в австралийската А-лига, но вече ще носи екипа на Уестърн Сидни Уондърърс.