С настъпването на студен фронт, се очаква съществено понижение на температурите в цялата страна. Според прогнозата на Meteo Bulgaria, в четвъртък и петък максималните температури в североизточната половина на България ще достигат "едва" 20-24°C.

В същото време, петък и събота сутрин в Югозападна България ще са студени, като минималните температури ще паднат под 10 по Целзий. В София, на 26 и 27 юли, денят ще започва с около 13°C.

От НИМХ са издали жълти и оранжеви кодове за утре заради очаквани значителни валежи и гръмотевици. През следващите дни до събота въздушната маса над страната ще остане неустойчива. С усилването на вятъра от северозапад, в четвъртък и петък ще нахлува хладен въздух, като температурите ще се понижат значително. В петък максималните температури ще са между 25° и 30°C, като в Североизточна България ще падна до около 20°C.

Очаква се развитието на купеста и купесто-дъждовна облачност, което ще доведе до краткотрайни валежи и гръмотевични бури, особено в Централна и Източна България, както и в планинските райони на Югозападна България. В четвъртък и петък валежите ще са временно интензивни и значителни по количество, над 50 mm в Централна Северна и Североизточна България. Ще има и вероятност за градушки.

През почивните дни и в началото на следващата седмица въздушната маса ще се стабилизира. В събота са възможни слаби валежи на отделни места в източните райони, а вятърът постепенно ще отслабне. В неделя и през първите два дни от новата седмица времето ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността над планините във вторник. Температурите ще се повишават, като в началото на седмицата максималните ще бъдат между 33° и 38°C.

Прогнозата подчертава значителната динамика на времето в следващите дни, като същевременно предупреждава за необходимостта от подготовка за очакваните валежи и потенциални буреносни събития.