„Всеки истински социалист е добре дошъл при нас“.

"Ако се стигне до предсрочни избори, левите ще се явят заедно, за да станат първа политическа сила или основна алтернатива на статуквото и модела „ГЕРБ“.

„Сега пристигат и хората, които изпълват със съдържание нашия слоган: Заедно! Началото е Бузлуджа!“  

Този обяви временният председател на БСП Атанас Зафиров  от Бузлуджа, където се отбелязват133 години организирано социалистическо движение в България.  На честването не беше забелязана подалата оставка Корнелия Нинова. Но пък присъстваха Георги Първанов, Мая Манолова, Румен Петков и др.

"Дадохме заявка лявото да бъде основен фактор"

Той припомни, че вчера е подписано общо Обръщение към българския народ от 17 леви партии, което е заявка за обединение и общ път към следващите избори  и тяхното спечелване.

„Дадохме ясна заявка лявото да бъде основен политически фактор в управлението на страната“, твърди Зафиров пред Нова тв.  

Той бил убеден, че процесът на консолидация вляво е необратим.

"Дадохме ясна заявка, че ще вървим заедно към реализиране на общите ни цели и идеи, а те са много повече от нещата, които ни разделят. Това е сигнал към левия избирател, че лявото няма да бъда раздробено и разделено, а мощен фактор в политическия живот на страната“, каза още.

„Щастливи сме, че сме тук с президента Георги Първанов. Мая Манолова, Костадин Паскалев, Румен Петков и всички хора, които по един или друг начин са свързани с лявото пространство. Вчера подписахме меморандум, с който се обединяваме партии, с които само допреди няколко месеца беше невъзможно да седнем на една маса. Всеки един от нас изпи горчивата чаша на разединението и разбра, че няма как да променим България, ако не сме заедно", обяви пък председателят на парламентарната група Борислав Гуцанов пред бТВ.

"Ще последва още по-голямо разединение"

Преди дни Нинова коментира, че това не е път за обединение, а за още по-голямо разединение.

"От това обединение, което се опитват да правят колегите, ще последва по-голямо разединение. На него се гледа като механичен сбор от лидери на малки партии, а това не е смисълът", смята тя.