Обезопасен е складът с високотехнологични изделия край Елин Пелин, съобщи пред журналисти вътрешният служебен министър Калин Стоянов, който е в село Гара Елин Пелин. Според него няма как да има оцелели след взривовете, които, по думите му, все още продължават. Открито е още едно тяло. 

Гърмежи е имало и вчера, когато когато  със специализирана техника са влезли от отряда за борба с тероризма.  СОБТ влезе с тежко оборудване,  огледаха склада, от който изпитваме страх да не се случи нещо, в него има високотехнологични  изделия най-висок клас, обясни Стоянов. Колегите успяха да обезопасят самия склад, стените му са изключително здрави ,спазени са всички изисквани, уточни министърът. Компрометирана е била само входната врата, която е с ролетна щора. Сега около 9:00 часа се очакват на място следовател или прокурор, стана ясно още то думите на вътрешния министър.

Очакваме реално синът на собственика да е един от хората, които са останали в складовете,  посочи Стоянов.

От вчера ситуацията с пожара на българо-гръцката граница е доста тежка. Двата военни хеликоптера са там и продължават да гасят, каза още Стоянов.

Министърът информира, че от вчера в гасенето на пожара са включени два гръцки хеликоптера, два самолета, и двата хеликоптера на военните от българска страна.

"Към днешния ден те ще продължат работа там. Много голям фронт на пожара, много тежък терен. На няколко пъти огънят е бил изключително близо до границата, но за радост колегите от пожарната и Гранична полиция успяват да го удържат и той да е все още на границата. Надявам се в рамките на днешния ден, в който ще се ползват шест летателни средства и хората, които ще бъдат на терен, да имаме по-сериозен резултат за неговото потушаване", заяви вътрешният министър.