Руските сили извършват най-тежките си нападения край украинския стратегически източен град Покровск, съобщи украинската армия. Нападенията застрашават ключов маршрут за снабдяване на украинските войски, които се борят да отблъснат 29-месечното нашествие на Москва, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Най-ожесточени са сраженията на фронта при Покровск, заяви Генералният щаб на украинската армия и добави, че през последните 24 часа Киев е отблъснал 52 руски нападения. Важният транспортен възел Покровск, с население от 61 хиляди души преди войната, се намира на ключов маршрут за снабдяване на други пунктове, които са под украински контрол като градовете Часив Яр и Костантиновка.

Руското министерство на отбраната съобщи вчера, че неговите сили са установили контрол над две села в източната част на Донецка област в Украйна. Двете селища се намират източно от Покровск. Киев не даде коментар по случая.

Днес Москва се похвали, че армията й е поела контрол на село Вовче в Донецка област. Ройтерс уточнява, че не може да потвърди информацията.