"Възраждане" няма да подкрепи правителство, зад което застава ДПС, макар и без Пеевски. Това заяви председателят на партията Костадин Костадинов по време на срещата с "Има такъв народ" за евентуална подкрепа на третия мандат.

"Разговорите показват, че имате подкрепа на ДПС без Пеевски. Ние не правим разлики между ДПС със или без Пеевски", каза Костадинов.

Станислав Балабанов ("Има такъв народ") изтъкна, че двете партии имат припокриване по темата с референдумите.

"Още следващата седмица, ако имаме време и воля, ще разгледаме промяна в Закона за референдумите, за да може един референдум да се провежда по по-облекчени условия.

Прагът сега е 200 000 души. Увеличаваме срока за събиране на подписи от три на шест месеца. Знам, че и вие имате такива предложения. Въпреки политическите различия с вас всичко, което ни вълнува по тази тема, е българите да бъдат питани.

Тук не коментираме вашия референдум (за еврото - б.р.) , а самата идея хората да бъдат питани", заяви Балабанов.

Костадинов отговори, че партията му ще подкрепи такъв законопроект. И за пореден път заяви, че за членството в НТО трябва да има референдум, а чуждите военни бази да бъдат премахнати. Тошко Йорданов изрично изтъкна, че ако има референдум за излизане от НАТО, "Има такъв народ" ще гласува против.

По отношение на избора на главен прокурор от ИТН искат пряко избиране, а "Възраждане" - пълното му премахване.