Вероятно е много тежко да загубиш на крачка от медалите на олимпиада. Чест и почитания към всеки един атлет, който посвещава всяка минута от живота си, за да достигне върха в своя спорт.

Чест и почитания към Светлана Каменова и целия й треньорски щаб за таланта и отдадеността им. Извън ринга обаче нещата стоят по-иначе.

След загубата на Каменова от тайванката Лин Ю-тин треньорът на женския национален отбор по бокс Борислав Георгиев се появи с лист, на който беше написано на английски: "Аз съм ХХ, Спасете женския спорт". После обяви, че българката е била "ограбена" и че някои са "набедили да ги направят шампионки тези и това е".

"Подкрепата от МОК за тези състезателки се пренася 100 процента върху съдиите. Естествено, когато шефовете подкрепят нещо, ти работиш за тях и ти ще го подкрепяш", обяви Георгиев.

В такъв случай българите са обмисляли да бойкотират срещата, нали така? Нищо подобно.

"Не, в нито един момент не сме обсъждали бойкот, нито спиране на мача. Нас не ни интересува с кого играем и какво има в гащите", подчерта треньорът.

Твърдението, че тайванката Лин Ю-тин и алжирката Имане Хелиф са с необичайна за пола си хромозомна двойка все още не е доказано. Но и да бъде - това няма никакво значение, що се отнася до позицията на Георгиев. Недостойно е да се оправдаваш с предполагаемото преимущество на победилия те противник, било то полово или политическо, когато то ти е било известно преди да стъпиш на ринга.

Това не те прави борец за каузата на женския спорт, в какъвто можеше да се превърнеш, ако бе бойкотирал срещата.

Това те прави да изглеждаш като обикновен неудачник.