Украински дрон е нанесъл удар по линейка на "Бърза помощ" близо до град в руската Курска област, като са били убити шофьорът и фелдшер от екипа, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение от днес на временно изпълняващия длъжността губернатор на областта Алексей Смирнов.

Той допълни, че е бил ранен лекар. Ройтерс прави уговорката, че тази информация не може да бъде проверена, като в същото време засега няма коментар от украинска страна след запитване на агенцията. И Русия, и Украйна отричат да обстрелват мирни жители и граждански обекти, посочва Ройтерс, цитирана от БТА.

Смирнов съобщи вчера, че най-малко един човек е бил убит, а 13 души са били ранени след масирана украинска атака срещу Курска област. Той добави, че жертвата е млада жена, жителка на областта. Четири деца са били сред ранените в град Суджа.

Междувременно броят на ранените при атаката на Русия срещу Харковска област вчера сутрин нарасна до осем души, сред които е и осеммесечно бебе, предаде Укринформ като се позова на информация във фейсбук от областната полиция.

„Осем души са били ранени при обстрела – шест жени, един мъж и осеммесечно дете“, пише в публикацията от полицията.

Според властите при атаката са разрушени сгради и поликлиника, изпочупени са прозорци и има щети по фасадите на жилищни сгради. Щети са нанесени и на 25 автомобила на граждани.

Руските сили тази сутрин атакуваха жилищна сграда в централната част на Харков, напомни Укринформ и уточни, че руските сили са разположили балистични ракети „Искандер“.

При друго нападение Русия атакува с дрон цели в град Берислав в Херсонска област, където е бил убит един гражданин.

Този следобед окупаторите хвърлиха с дрон експлозиви върху 45-годишен мъж. За нещастие, той почина на място от раните си“, написа във „Фейсбук“ началникът на Херсонската областна военна администрация Олександър Прокудин.