Карлос Насар е на върха на света - не само спечели "злато" за България на Олимпиадата в Париж, но и постави световен рекорд. На 20-годишна възраст.

Успехът му е още по-впечатляващ с оглед сериозната травма на крака, която е претърпял преди около година и половина – скъсване на Ахилесово сухожилие. След това понася още един удар - изоставен е от родната ни Федерация по вдигане на тежести.

В интервю за "Код Спорт" от март 2024 г. българинът признава, че е дал почти всичките си спестявания за рехабилитация след тежката контузия.

"В този труден момент доста хора ми обърнаха гръб. Доста хора ме отписаха", добавя той.

Възстановяването му е струвало 60-70 хиляди лева.

"Наистина контузията не беше за подценяване, не беше лека, дори зверска контузия бих казал. Кракът ми беше на сол. Много ме бяха отписали. Цялото ми възстановяване беше около 60-70 хиляди лева, грубо казано", посочва още Насар. "Възстановяването след контузията и вече подготовката за състезание не беше евтина, тези неща трябва да ги комбинираш. Отделно трябва да се трудиш здраво в момент, в който никой не те подкрепя и никой не вярва в теб. Далеч нещата не седяха както са сега. Доста труден за мен момент", коментира щангистът.

Преди време Насар разкри, че е отказал 6-цифрени премии и 6000 долара заплата да се състезава за страна от Близкия изток.