Френските власти евакуираха Айфеловата кула, след като мъж бе забелязан да се катери по историческата забележителност часове преди началото на церемонията по закриване на Олимпийските игри в Париж, предаде АП, цитирана от БТА.

Голият до кръста мъж бил забелязан да се катери по високата 330 метра кула днес следобед. Не е ясно откъде е започнал изкачването си, но бил забелязан малко над олимпийските пръстени, монтирани на второто ниво на паметника, точно над първата площадка за наблюдение.

Айфеловата кула имаше централна роля в церемонията по откриването на игрите и Селин Дион пя от една от площадките ѝ за наблюдение. Не се предвижда кулата да стане част от церемонията по закриване на игрите, която се очаква да започне на "Стад дьо Франс" в района на Сен Дени около 21:00 часа местно време.

Повече от 30 000 полицаи са разположени в Париж и околностите му, за да охраняват последните олимпийски събития и церемонията по закриване днес.

Министърът на вътрешните работи на Франция Жералд Дарманен каза, че около 3000 полицаи ще бъдат мобилизирани около "Стад дьо Франс" и че 20 000 полицаи, военни и други служители по сигурността в околностите на Париж и Сен Дени ще бъдат мобилизирани до късно тази нощ, за да гарантират безопасно протичане на последния ден на Олимпийските игри в Париж.