Вътрешният министър Веселин Вучков съобщи, че има свидетел на снощния показен разстрел на Боби Белята в кв. Казичене. В момента се прави втори оглед на мястото на убийството.

"Има свидетел на убийството, но дали е очевидец или не, не мога да коментирам“, лаконично обяви министърът в парламента.

Вучков пак потвърди, че ще направи своето предложение за нов главен секретар на МВР по време на редовното заседание на правителството на 4 март. (Това трябваше да стане в сряда, но заседанието на  МС бе отложено заради обсъждането на дълга, б.р.)

Министърът за пореден път отказа да назове името на своя кандидат с мотива, че решението трябва да бъде взето от кабинета, защото предложението до президента за назначаване на главен секретар е на правителството, а не само на МВР-шефа.

Вътрешният министър призна, че е имал разговори с премиера Бойко Борисов по въпроса. Както е известно, Вучков на няколко пъти намекна, че иска настоящият главен секретар Светлозар Лазаров да бъде сменен, както и шефовете на ДАНС и Държавна агенция "Технически операции" (ДАТО). Борисов обаче промени позицията си през януари и вече настоява Лазаров и Владимир Писанчев да останат на постовете си.

"Другата сряда ще разберем кой кого е успял да убеди", коментира днес Вучков.

Той подчерта, че за него е важно да има дискусия.