Губернаторът на Минесота Тим Уолз и сенаторът от Охайо Джей Ди Ванс - понастоящем кандидати за вицепрезиденти съответно на Камала Харис и Доналд Тръмп - се споразумяха за дебат на 1 октомври, предаде Асошиейтед прес.

Медията "Си Би Ес Нюз" вчера съобщи на профила си в "Екс", че е поканила Уолз и Ванс на дебат в Ню Йорк и им е предложила четири възможни дати – 17 септември, 24 септември, 1 октомври и 8 октомври.

"Ще се видим на 1 октомври, Джей Ди", публикува профилът в "Екс" на кандидатпрезидентската кампания на Камала Харис и Уолз и добави, че Уолз няма търпение да дебатира с Джей Ди Ванс, ако той се отзове".

Ванс от своя страна публикува в "Екс", че ще приеме поканата за дебат на 1 октомври. Той също така предизвика Уолз да се срещнат на 18 септември на дебат, организиран от Си Ен Ен.

Официални представители от кампанията на Харис и Уолз, като и представители на Си Ен Ен към момента не са отговорили на запитване дали Уолз е приел поканата за 18 септември и дали се обсъждат и други дати, посочва АП.