Нищо ново под слънцето. Макар и отпаднал от Шампионската лига, „Лудогорец“ ще играе европейски мачове поне до Коледа.

А останалите български отбори ще гледат тези и други мачове по телевизията.

За поредна година разградчани останаха единственият български представител в евротурнирите. А „Ботев“ и ЦСКА 1948 не можаха да прескочат предварителните кръгове.

ЦСКА 1948 докосваше класирането след 1:0 у дома преди седмица срещу кипърския „Пафос“. Макар да играха цяло второ полувреме с 10 души след червен картон за Стив Фуртадо, „червените“ от Бистрица се държаха чак до седмата минута на добавеното време, когато допуснаха гол. В продълженията ЦСКА 1948 бе буквално пометен от кипърците и загуби с 0:4. Не стига това, ами възпитаниците на Валентин Илиев си вкараха и автогол.

Само два дни по-рано „Лудогорец“, който бе победил с 2:1 като гост азербайджанския „Карабах“, допусна 2:3 в редовното време у дома, а в продълженията се срина до 2:7.

Пловдивският „Ботев“ бе победен с 2:0 от босненския „Зрински“ (Мостар) и победата с 2:1 на своя терен преди седмица се оказа недостатъчна. И „Ботев“ остана с човек по-малко още първото полувреме след червен картон за Антоан Конте.

Единствено не се знае в кой турнир ще продължи „Лудогорец“. На разградчани предстои бараж за Лига Европа. Ако го загуби, българският шампион ще участва в Лигата на конференциите.