Кървава схватка, при която са ранени трима души, се е разиграла в полунощ в петък (16 август) в известен плажен бар на Халкидическия полуостров, предава агенция "Фокус", цитирайки местния Eretikos.

Един мъж е бил ранен в гърдите с огнестрелно оръжие, друг е бил ранен с нож, а един е получил наранявания от побой. И тримата са български граждани.

Инцидентът с употреба на насилие е избухнал между група в плажен бар в района на Ханиоти (на първия ръкав - Касандра), докато се е провеждала музикална вечер и където е имало много хора, включително семейства, допълва медията.

Ранените са откарани с линейка в здравния център Касандрея, а след това е преценено, че е необходимо да бъдат преместени в болница Полигирос. Здравословното състояние на простреляния мъж се счита от лекарите за особено тежко.

Полицията събира показания от очевидци, за да установи обстоятелствата, при които е станал инцидентът. Според местни медии, се смята за възможно в инцидента да са замесени хора, принадлежащи към българската мафия, допълва БНТ.

Според обществената телевизия гръцката полиция е издала постановления за задържане на петима българи, като сред тях са тримата, които са в болница.

Според очевидци на инцидента, петима българи са се скарали със собственика на бара и са го пребили. Впоследствие някой стреля и ранява един от българите, който е в тежко състояние в болницата в Полигирос - Халкидики, информират гръцки медии.

Води се разследване, но до момента няма официална позиция на полицията. Не се знае кой е стрелял и кой е нападнал с нож другите двама българи, които също са в болница, но без опасност за живота.

Според свидетелски показания, арестуваните петима българи са били въоръжени и са стреляли във въздуха, което е предизвикало паника сред гостите на заведението, а и в съседните ресторанти.

Генералното консулство на България в Солун е уведомено за инцидент с български граждани в Ханиоти и следи ситуацията. Към момента се очаква да бъде получена официална информация по случая от гръцките власти. Това заявиха за Нова тв от МВнР по повод стрелбата между трима българи в Гърция.