Подалата оставка като зам.-директор на ДАНС Ваня Стефанова вероятно ще се върне като редови обвинител в Софийската градска прокуратура, казаха източници на Клуб Z. Това произтича от факта, че тя е титуляр там, т.е.- стигнала е до длъжността с конкурс по Закона за съдебната власт и на практика мястото й се пази.

По-рано днес "Дневник" съобщи, че в ДАНС Стефанова е била зам.-директор с ресор Специални разузнавателни средства, когато председателят на Агенцията Владимир Писанчев отсъства.

Като обвинител от СГП пък тя беше от екипа, който наблюдаваше случая с бюлетините в печатница в Костинброд. Там делото се води срещу бившия главен секретар на МС Росен Желязков, но още не е стигнало до присъда. Тя е отговаряла и за разследването срещу бившият земеделски министър Мирослав Найденов, което неотдавна беше прекратено.

Засега няма данни дали оставката на Стефанова не е опит да се "запази" шефът на ДАНС Владимир Писанчев, за когото премиерът Борисов диаметрално обърна позицията си и реши, че трябва да му се даде шанс да работи.