Тежка катастрофа е станала вследствие на отнето предимство на главния път Русе-Шумен, има няколко души пострадали. Най-тежко е състоянието на 11-годишно момиче, което е с опасност за живота.

Инцидентът е станал в понеделник при разклона за село Веселина. Товарен автомобил, управляван от 54-годишен мъж от Шумен, отнема предимството на движеща се в посока Русе кола при навлизането на главния път. Тя е шофирана от 43-годишен мъж от Букурещ. Колата се удря в предната лява част на камиона.

При сблъсъка са пострадали возещите се в лекия автомобил румънски граждани, които са настанени в разградската болница. Водачът е със счупен крак. 28-годишна жена е със счупено бедро. Две от децата – на 9 и на 7 години – са оставени под наблюдение.

Пробите на водачите за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни, съобщава БГНЕС.

На юг - решиха да затворят ленти от АМ "Трйакия" за обслужване

Движението в участъци на автомагистрала (АМ) "Тракия" е временно ограничено днес, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Движението по изпреварващата лента от км 261 до км 263 на АМ "Тракия" в посока Бургас е ограничено до 14:00 ч. поради ремонтни дейности. Движението се осъществява в активната лента. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. 

Движението по изпреварващата лента от км 27 до км 26 на АМ „Тракия“ в посока София е ограничено до 16:00 ч. поради почистване на отводнителни шахти. Движението се извършва в активната лента. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци, информираха от АПИ.

От полицията в Ямбол съобщиха, че катастрофа затруднява движението по автомагистралата в района на Стралджа. Инцидентът е станала при км 293 в посока Бургас, сигналът е подаден малко след 11:00 часа. Временно движението в този участък на магистралата се осъществява в активната лента. Трафикът се регулира от "Пътна полиция", съобщиха от АПИ.