Тежка катастрофа е станала малко преди полунощ и е затруднен трафикът по пътя Бургас-Китен край р. Ропотамо. Това предава Нова тв.

Туристически кемпер е навлязъл в насрещното и се е врязал в дърво. Има пострадали пътници от превозното средство, допълват медии.

От областната дирекция на МВР в Бургас разпространиха кратко съобщение. От него обаче става ясно, че шофьорът е дал положителна проба за амфетамини и е задържан за 24 часа с полцейска мярка.

"На 20.08.т.г. около 23.30 ч. на пътя Приморско - Созопол, км. 34, поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, блъскайки се последователно в крайпътен знак и дърво, кемпер «Лайка Креос 7009», със софийска регистрация, управляван от 62 годишен мъж от София, който е тестван за употреба на алкохол и наркотици (втората проба дала положителен резултат на амфетамин).

От водача са взети кръв и урина за лабораторно изследване (задържан е за срок до 24 часа).

От ПТП пострадал седемгодишният син на водача, като детето е настанено с разкъсно-контузни рани на втория и четвърти пръст на дясната ръка, без опасност за живота, в отделение "Ортопедия" на УМБАЛ - Бургас за наблюдение", пишат от МВР.