Около 21,45 ч. в петък на градския фестивал в германския град Солинген мъж намушка с нож случайни минувачи.

По първоначални данни има най-малко трима загинали и осем тежко ранени. Според свидетели извършителят е бил тъмнокос и е говорел на арабски. Той е успял да избяга и още е в неизвестност.

Полицията е обявила най-висока степен на тревога и предупреждения за атентат. Градският фестивал е отменен, а на мястото на атаката от вчера са разположени спецчасти от целия регион.

Нападателят все още е в неизвестност.

„В момента полицията издирва извършителя. Разпитват се както жертвите, така и свидетелите“, се казва в съобщение на властите.

Полицията класифицира престъплението като „атака“, но все още не и като „терористична атака“. Властите не желаят да коментират съобщенията в медиите, че нападателят е говорел на арабски език. Полицията помоли гражданите за помощ при издирването на мъжа. Информация за престъплението или за извършителя може да бъде подадена на техния информационен портал, като могат да бъдат качени и снимки или видеоматериали.

Този уикенд Солинген празнува 650-ия си рожден ден с „Фестивал на многообразието“. В продължение на три дни се очакваха близо 80 000 посетители.Фестивалът обаче бе прекъснат преждевременно.