Мачът между „Левски“ и ЦСКА-София ще се играе на 19 октомври на националния стадион „Васил Левски“, като и двата отбора ще имат публика.

Това реши днес Апелативната комисия към Българския футболен съюз (БФС).

Ще бъдат разменени местата на 8-ия и 12-ия кръг от програмата на Първа лига.

„Вечното дерби“ бе планирано за 14 септември. Това обаче се оказа невъзможно поради концерта на Андреа Бочели на същата дата.

Първоначалто от Спортно-техническата комисия (СТК) решиха мачът да се играе на стадион „Виваком Арена - Георги Аспарухов“, като по искане на полицията на него не трябваше да бъдат допускани привърженици на гостуващия отбор. От ЦСКА-София обаче обжалваха решението.

След днешната среща между представители на двата клуба, ръководството на БФС в лицето на президента Георги Иванов, представители на Столична община, на Министерството на младежта и спорта и СДВР се реши да бъде извършена промяната.

Президентът на „Левски“ Наско Сираков изрази недоволство, предаде БТА. Той изтъкна, че промяната би била в ущърб на „сините“.

До края на деня се очаква официалното становище на Апелативната комисия с точните мотиви за взетото решение. Възможни са реакции и от страна на другите 14 отбора в Първа лига, чиято програма също ще претърпи промени.

Последното „вечно дерби“ се игра през пролетта и завърши при резултат 3:1 за ЦСКА-София.