Пропадането на ЦСКА-София продължи с пълна сила.

„Червените“ загубиха с 0:1 домакинския си мач срещу пловдивския „Ботев“ в дебюта на спешно привлечения старши треньор Александър Томаш.

Единственият гол падна в 58-ата минута. Той бе отбелязан от Ехидже Укаки, който наказа детинска грешка на Християн Петров. Защитникът на ЦСКА-София не прецени добре ситуацията и остави да му бъде отнета топката по елементарен начин. Нападателят на „Ботев“ остана сам срещу вратаря Бусато и нямаше проблеми да вкара.

Така ЦСКА-София загуби четвърти пореден мач. Пораженията от началото на първенството за тима са вече 5. „Армейците“ са спечелили едва една среща и са на 13-о място във временното класиране, но след изиграването на целия кръг могат да се окажат в зоната на изпадащите.

Безличната игра на ЦСКА-София не изненада никого. Новото бе поведението на старши треньора. След поражението Александър Томаш не се поколеба да изкаже визията си пред камерите.

„Аз не поемам риск с това ми идване ЦСКА. Това е ЦСКА. Израснал съм тук, ставал съм шампион, взимал съм купата. Настръхвам като говоря. След време не искам да седя и разсъждавам и да си кажа: „Защо не опитах?“. По-добре да се проваля и опитам, а не да съм нямал топките. В ЦСКА няма дали си готов или не. Има дали ти стиска. Няма риск, аз съм задължен“, каза наставникът.

Той предупреди, че ако играчите не знаят какво е ЦСКА, то те нямат място в отбора.

Но все пак изтъкна, че е видял някой да се хваща за главата след пропуск, което определи като нещо положително.

Ще има освободени от отбора футболисти, увери Томаш.