Прокуратурата е отказала да образува досъдебно производство срещу Делян Пеевски по сигнал на ПП-ДБ и гражданско сдружение БОЕЦ, съобщи във Фейсбук профила си Лена Бориславова. Жалбата е подадена заради направените в обръщение на Ахмед Доган от 11 юли твърдения, в които почетният председател на ДПС казва, че се използват мутренски подходи за отнемане на бизнес и заплашване на семейства с прокуратурата и МВР.

Бориславова посочва, че обвинението дори не е извикало на разпит лицата, направили твърденията за злоупотребата с власт. По такъв начин, според нея, не са събрани и конкретни данни за възможните закононарушения. Тя коментира, че това не е първият път, в който прокуратурата си затваря очите за сигнали срещу Делян Пеевски.

Лена Бориславова е публикувала и последната страница от постановлението за отказ от образуване на досъдебно производство. Отказът ще бъде обжалван, пише тя.

Подаден е и насрещен сигнал срещу Ахмед Доган, по който също е отказано образуване на разследване, съобщава БНТ, позовавайки се на свои източници.