Контузия попречи на Григор Димитров в мача срещу Франсис Тиафо на US Open в четвъртфинален сблъсък от US Open. Българинът отпадна от надпреварата, след като се отказа в четвъртия сет. Срещата започна малко след 3:30 часа тази нощ.

Мачът стартира с равностоен гейм, в който българският тенисист успя да спечели подаването си и да поведе в резултата, съобщава gong.bg. Третият сет започна солидно за Григор. След два поредни силни сервиса и удар на Тиафо в мрежата, българинът поведе с 30:0. 

Веднага след третия сет обаче Григор Димитров показа с жестове, че има нужда от лекарска помощ. По време на паузата между третата и четвъртата част, българинът се прибра в съблекалнята, за да му бъде направена необходимата терапия.

Четвъртият сет започна с ас на Тиафо, а Григор продължи да показва, че не се чувства комфортно заради здравословен проблем. Американецът спечели подаването си на 0. Във втория гейм Тиафо стигна до точка за пробив, която американецът реализира след удар на Григор в аут. Неразположението на българина продължи и в следващия гейм. Тиафо успя да спечели подаването си на 0.

След мача Тиафо заяви, че не е искал мачът да приключи по такъв начин.

„Очевидно не е това начинът, по който исках да продължа напред, но съм щастлив, че се класирах за втори път на полуфинал тук. Беше на високо ниво и със сигурност не исках да завърши по този начин.

Надявам се, че ще ме видите срещу още един американец на полуфиналите“, каза в интервюто си на корта Тиафо, чийто следващ съперник ще бъде сънародникът му Тейлър Фриц.

Двама американци ще играят на полуфинал на Откритото първенство на САЩ за първи път от 2005 година.