„Оейзис“ обяви две допълнителни концертни дати на стадион „Уембли“ в Лондон за своето турне във Великобритания и Ирландия догодина. Решението е взето поради „феноменалното“ търсене от страна на феновете, които отчаяно искат да видят групата на живо за първи път от 15 години насам, съобщава Ройтерс, на която се позовава БТА.

Групата, чийто дебютен албум Definitely Maybe беше издаден преди 30 години, се раздели през 2009 г., когато водещият китарист и основен автор на песни Ноел Галахър заяви, че не може повече да работи с певеца Лиъм след поредица от публични разправии между двамата братя.

Първоначално от "Ойезис" обявиха 14 концерта, като първият ще е в Кардиф през юли 2025 г., последван от вечери в Манчестър - където групата е създадена през 1991 г., а след това – в Лондон, Единбург и Дъблин.

Миналата седмица „Оейзис“ добави три дати към турнето си с допълнителни концерти в Манчестър, Лондон и Единбург. Сега са добавени още две концертни дати в Лондон.

През изминалия уикенд фенове чакаха дълги часове на виртуални опашки, за да се сдобият с билети, като междувременно разбраха, че цените са били повишени като част от схемата за „динамично ценообразуване“. Те останаха шокирани, че стандартните билети в мрежата на Ticketmaster се увеличиха повече от два пъти - от 148 на 355 британски лири (от 175 на 420 евро).