Националният селекционер на България Илиан Илиев изрази надежда, че предстоящият мач срещу Северна Ирландия от Лигата на нациите ще бъде "още една стъпка към припознаване на националния отбор от хората". Наставникът на "лъвовете" даде пресконференция преди срещата, която предстои утре от 19:00 часа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. В първия двубой от група 3 на Дивизия "С" на надпреварата българският тим завърши при нулево равенство при гостуването си на Беларус, припомня БТА.

"По-различен стил има тимът на Северна Ирландия. Имахме малко време да обърнем внимание и да запознаем футболистите. Направиха добър мач срещу Люксембург и победиха. Играха със самочувствие. Ние, от друга страна, след като не победихме Беларус, настроението не е от най-добрите. Евентуална победа ще ни изкачи на първо място, така че нищо не е загубено. Няма да е лесно, противникът играе директен футбол и имат състезатели, които играят на високо ниво. От много време нямахме публика, която да ни подкрепя. Почти всички мачове играехме навън с изключение на Унгария. Виждаме, че има интерес от хората“, коментира Илиев. 

„Вчера пътувахме, нямахме дори тренировка. В днешната тренировка ще видим състоянието на футболистите и ще преценяваме. Имаме 21 полеви състезатели и трима вратари", обясни още националният селекционер на България по повод това дали ще има ротации в състава за предстоящия мач и призна, че полузащитникът Филип Кръстев ще липсва на отбора, след като е наказан заради червения картон в двубоя с Беларус.

„В последния мач имахме положения и се опитвахме да правим това, което искаме. Футболистите се опитаха. На моменти се получава, но има моменти, в които сме неконцентрирани при статични положения. Не е като първия лагер ноември месец – да има много приказки. Имаме 13-14 човека, които са тук от първия лагер. Това е добре. Надяваме се този мач да е още една стъпка към припознаване на националния отбор от хората“, завърши Илиан Илиев.