Израелските отбранителни сили поразиха обекти на ливанската шиитска групировка "Хизбула" в Южен Ливан, предаде Ройтерс. Удари са били нанесени по "военни съоръжения и ракетна установка на "Хизбула" през изминалата нощ в районите на Кфаркела, Тайбех, Ханин и Ярин, край ливанската граница с Израел, обявиха военните в Телеграм.

От началото на войната в Газа, провокирана от нахлуването на бойци на "Хамас" в Южен Израел на 7 октомври 2023 г., израелската армия и подкрепяното от Иран движение "Хизбула" си разменят почти всекидневно удари по границата.

Сирийски медии: поне 25 загинаха при израелски удари

Сирийските държавни медии съобщиха, че миналата вечер Израел е нанесъл удари в централната провинция Хама, при която са загинали поне 25 души. Двама източници от местното разузнаване обясниха пред Ройтерс, че голям военен изследователски център за производство на химически оръжия, разположен близо до Мисиаф, е бил поразен няколко пъти.

Смята се, че там се помещава екип от ирански военни експерти, участващи в производството на оръжия.

"Броят на мъчениците в резултат на израелската агресия на редица места в околностите на Масиаф нарасна до 14, има и 43 ранени, включително шестима в критично състояние", съобщи официалната информационна агенция "Сана", цитирайки запознат източник.

Атаката е започнала в 23:20 часа в неделя, допълва информираното лице.

"Нашите системи за противовъздушна отбрана се изправиха срещу ракетите на агресора и свалиха някои от тях", добавя източникът, без да предоставя повече подробности.

Съобщава се, че ударът в Сирия е бил насочен към няколко обекта близо до градовете Хомс, Хама и Тартус.