Италия стартира новия политически сезон с разтърсващи разкрития на любовница на министъра на културата. Скандалът взе и първите "жертви" - министърът Сан Джулиано подаде оставка, но серия от съдебни искове и проверки по високите етажи на властта тепърва застрашават стабилността на правителството.

За аферата разказва подробно Нова тв.

Кратката версия на историята е, че една красива млада дама е работила за министъра, придружавала го навсякъде, но трябвало да получи и назначение, което така и не дошло. Недоволна започнала да публикува информации, включително и секретна такава, за провеждането на Срещата на министрите на културата от Г-7.

Любовницата разказва за серия от порочни практики и назначения в министерството на културата на хора приближени до семейството на премиера Джорджа Мелони - с изключително добри заплари.

Заради сериозните обвинения и съмнения за търговия с влияние, на министъра е разпоредена проверка.

Завесата беше повдигната и в други министерства, тъй като навсякъде се оказа, че има по някоя любовница, племенница или роднина. Ако Джорджа Мелони и да успя да преодолее първоначалните предразсъдъци около произхода на нейната партия, която води началото си от Бенито Мусолини и си завоюва много добър престиж и репутация, то сега вече всичко е сериозно застрашено, отбелязва Нова тв.

Опозицията претендира за някакво развитие на нещата и на първо време иска изслушване по темата в парламента.