Силна гръмотевична буря удари Варна рано тази сутрин. Силен дъжд се изля над града. Бурята продължи около час, а на много места в града по улиците се образуваха реки, съобщиха медиите.

Жители съобщават за аварирали коли на няколко места. Централният булевард на кв. "Аспарухово" се намира под вода.

Районът около автогарата също е под вода. На един от централните булеварди в морската столица - "Република", няколко коли бяха блокирани във водата, но с помощта на спасителен екип бяха извадени. Наводнения има и недалеч от Летния театър.

Наводнен е и столът на училище "Любен Каравелов" в кв. "Аспарухово". Отводнява се подлезът на спирка "Почивка", където жена е била блокирана в автомобила си, но е извадена след помощ от пожарната, предаде БНР.

В Морската градина има много паднали клони, шахти са останали без капаци.

37 литра на кв. метър са падналите валежи тази нощ във Варна, съобщиха за БНТ от Националния институт по метеорология и хидрология, филиал Варна.

Днес времето също ще е предимно облачно с валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Следобед валежите ще отслабнат, а облачността ще се разкъса. Вълнението на морето е 2 бала.

Мощна буря удари и Слънчев бряг. За минути улиците в южния курорт са се превърнали в реки.

Припомняме, че за сряда е обявен оранжев код за опасно време в 12 области в Източна България и жълт код за 8 области в централната част на страната.