Седмица след премахването на 39 дървета от ул. "Опълченска" в столицата, кметът Васил Терзиев продължава да коментира темата. Днес той отбеляза, че според него тя се поддържа "предизборно".

"С това се влиза в пореден предизборен епизод, в който всяко нещо ще се изопачава, а фактите ще се нагласяват, както е удобно на някого. Същите протестиращи, които преди протестираха на "Патриарха" (срещу новото устройство на движението, наложено без общината да го комуникира адекватно - бел.ред.), после се появиха на "Опълченска". Изведнъж си смениха адресната регистрация", отбеляза кметът.

Терзиев повтори основните си тези в защита на решението - че то е взето от предишната администрация на Столична община, че ще бъдат засадени 50 нови дървета на улицата, че не е имало как да се изгради нова канализация под корените на дърветата.

"Половината от изсечените дървета на ул. "Опълченска" са инвазивни видове, не са ценни", добави той.

Но след това подчерта:

"За нас всяко едно дърво е ценност, затова ще продължаваме активно да садим дърветата и София да продължава да бъде един зелен град, което е една от най-големите ценности и богатства на нашия град, заедно с водите и Витоша."

Според него екипът му е извършил повече залесявания, отколкото са били направени в предишни години.

"Полагаме много грижи за зелената система и заедно с отпадъците двете теми са приоритетни за общината", заключи кметът.