От 12:00 ч. днес до 12:00 ч. на 18 септември (сряда) се ограничава движението в тръбата в посока Перник на тунела „Мало Бучино“ на автомагистрала  „Струма“ за монтаж на носещи конструкции за осветлението, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Трафикът ще преминава двупосочно в тръбата на тунела за София, а скоростта се ограничава до 50 км/час. Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно създадената организация на движение, допълват от пътната агенция.

АПИ апелира шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които се застрашава безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, призовават още от АПИ. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение при случай на инцидент.

Заради подмяна на осветлението в началото на септември беше ограничено движението в тунелите „Големо Бучино“ и „Люлин“ на АМ „Струма“ в посока София.