Доналд Тръмп представи бизнес с криптовалути, но не предостави детайли за него, предадоха световните агенции.

Представянето се състоя на живо в "Екс спейс". Там Тръмп се включи в широка дискусия, която засегна
втория опит за убийство срещу него в неделя и прехода му от скептик към криптовалутите в човек, който се интересува от тях.

Бизнесът се нарича World Liberty Financial. Не става ясно как е бил създаден, как се финансира и какви точно услуги ще предоставя. В общ план новият бизнес на милиардера има намерение да предлага редица услуги, основани на т.нар. децентрализирано финансиране - механизъм, който премахва необходимостта да се минава през посредник като банка, за да се извършват трансакции с трета страна.

World Liberty Financial ще даде възможност за даване и заемане на криптовалути от други потребители - услуга, която вече се предлага от редица платформи.

Необичайно е кандидат за президент да стартира нова бизнес инициатива толкова близо до изборите, но Тръмп се опитва да привлече поддръжници на цифровите активи и техните долари преди деня на изборите на 5 ноември.

В миналото Тръмп се подиграваше с криптовалутите и ги определяше като измама. Но по време на кампанията си по преизбиране той започна да приема цифрови активи и обеща да превърне САЩ в "криптостолица на планетата" с леки регулации и национален запас от биткойн.

Двамата най-големи синове на Тръмп -  Ерик и Доналд-младши, популяризираха проекта през последните седмици, като обещаха, че той ще трансформира света на финансирането на цифрови активи, без да уточняват подробности.