Майли Сайръс е дадена на съд по обвинение, че тя и съавторите на нейния хит от 2023 г. "Flowers" са копирали части от песента на Бруно Марс от 2013 г. "When I Was Your Man", съобщава "Гардиън". 

Искът беше подаден в понеделник във федералния съд на Лос Анджелис от компанията Tempo Music Investments, която твърди, че "Flowers" включва неоторизирана „експлоатация“ на песента на Бруно Марс. Съавторите Грегъри Хайн и Майкъл Полак също са посочени заедно със Сайръс, а Sony Music Publishing, Apple, Target, Walmart и други компании са обвинени за разпространението на песента. Марс обаче не фигурира като ищец. От Tempo Music твърдят, че притежават част от "When I Was Your Man", закупена от един от създателите ѝ Филип Лорънс.

Компанията иска обезщетение, чиято стойност предстои да бъде посочена, както и настоява съдат да забрани на Сайръс да възпроизвежда, разпространява или публично изпълнява големия си хит. В иска се казва: „Всеки фен на „When I Was Your Man"“ на Бруно Марс знае, че „Flowers“ на Майли Сайръс не стигна до успеха самостоятелно. А дублира множество мелодични, хармонични и лирични елементи на "When I Was Your Man" „Безспорно е въз основа на комбинацията и броя на приликите между двата записа, че "Flowers" нямаше да съществува "без When I Was Your Man", се твърди още там.

"Flowers" донесе тази година на Сайръс първата награда "Грами" за най-добро соло поп изпълнение. През 2023 г. песента остана осем седмици на първо място в САЩ и 10 седмици във Великобритания.