За парадоксален случай, при който едър рогат добитък повреди кола в столичния кв. Кремиковци, разказа Нова тв. Според медията от години граждани подават сигнали, че в района цели стада постоянно пресичат пътното платно и са предизвиквали не малко катастрофи.

При последния случай зад волана на малък VW Polo е бил млад мъж, колата му се е забила в бивола, внезапно изникнал на пътя. За щастие, младежът не е пострадал сериозно, но по автомобила има непоправими щети.

„Карах в ограничението, когато животното излезе пред колата. Набих рязко спирачка. Собственикът дори не се появи”, разказа потърпевшият Венци.

Работници на животновъда са дошли да си приберат бивола, но също не са се поинтересували от човека.

„Въпреки жалбите за това, че животните на въпросния господин се разхождат безпризорно, не се случва нищо. БАБХ трябва да вземе мерки, защото тя разкрива животновъдни обекти - тя трябва и да ги закрие”, обясни кметът на район „Кремиковци” Лилия Донкова.

Тя е категорична, че трябва да се затвори този животновъден обект и изтъква, че от май 2020 г. подават сигнали за този проблем.

От Агенцията по безопасност на храните твърдят, че не са получили сигнал от МВР за катастрофата.

„За да затворим един животновъден обект, трябва в рамките на година да има влезли повече от три наказателни постановления. Преди 2 години удостоверението за регистрация на животновъдния обект беше частично отнето, но съдът отмени решението”, оправдават се от БАБХ.