Хари Кейн заяви, че е щастлив да подобри рекорда на Уейн Рууни и да стане голмайстор номер 1 за Англия в историята на Шампионската лига.

Четири гола за Кейн

Кейн вкара четири гола за разгромната победа на Байерн Мюнхен с 9:2 срещу хърватския шампион Динамо Загреб на старта на новия формат на Шампионска лига. Нападателят вкара три гола от дузпи и един от игра и се превърна в най-резултатният английски футболист в Шампионска лига с 33 гола. Преди този мач той се нуждаеше от едно попадение, за да изравни постижението на Рууни от 30 гола в най-престижната надпревара, но след него вече има три повече. Освен това Кейн изравни рекорда на Алън Смит от 1991 година, който също се разписа четири пъти в мач от турнира.

"Винаги, когато се споменава името на Уейн Рууни с вашето, това означава, че правите нещо добре. Той е един от най-великите английски играчи и един от най-добрите футболисти изобщо. Това е страхотно постижение", каза Кейн за Prime Video.

"Това е първи път, в който вкарвам три дузпи в един мач. Чувството беше различно за мен, но да отбележиш четири гола е фантастично. Важно е да помагам на отбора по всякакъв начин. Независимо дали са дузпи или от игра, трябва да отбележа всички положения. Беше страхотна вечер за нас", добави 31-годишният англичанин, съобщи БТА.

Той е доволен от старта на новия сезон за Байерн.

"Имаме нужната енергия. Това се видя още в предсезонната подготовка с новия треньор. Всеки има какво да докаже тук и ние започнахме сезона по този начин. Важен е начинът, по който треньорът иска да пресираме и да сме интензивни с и без топка. Знаем, че можем да доминираме над отборите с качеството, което притежаваме", коментира той.

Кейн каза още, че ще запази топката от мача и ще я даде на тригодишния син Луис.

"Запазвам всички топки след хеттрик. На момчетата може да им е писнало да ги подписват, но продължават да се трупат. Синът ми Луис, той обича да играе футбол в момента. Той е само на три, но ще занеса топката у дома, ще я сложа до леглото му и той ще бъде щастлив, когато се събуди сутринта", разкри футболистът. 

Обрат на Милан - Ливърпул

Мениджърът на Ливърпул Арне Слот пък заяви, че победата с 3:1 над Милан на старта на Шампионската лига е далеч по-важна за него от рождения му ден.

Мачът в Милано съвпадна с 46-ия рожден ден на нидерландския специалист, но Слот каза, че фокусът му е бил изцяло върху двубоя, а успехът бе постигнат след голове на Ибрахима Конате, Върджил ван Дайк и Доминик Собослай.

"Обикновено човек празнува рождения си ден със семейството и приятелите си, но това бе една добра алтернатива. Милан е специален съперник както за хората в Ливърпул, така и за тези в Нидерландия", каза Слот след мача.

"Щастлив съм по начина, по който обърнахме мача. Още в петата минута изоставахме, а след загубата с 0:1 от Нотингам Форест това ни тежеше. Срещу тях имахме осем корнера и не вкарахме нито веднъж, но днес точно статичните положения ни донесоха успеха. Хубаво е да видиш, че нещо, над което е работено толкова, носи резултат. С топка в крака се чувствахме комфортно, но от игра стигнахме само до удар в гредата, така че се нуждаехме от тези статични положения. В първите минути на мача губехме лесно топката и това даде възможност на Милан да направи опасни контраатаки. След това подобрихме контрола и за нашата врата нямаше повече такива опасности", обясни Слот.

Резултати от мачовете в Шампионската лига снощи:

Ювентус (Италия) - ПСВ Айндховен (Нидерландия) - 3:1
Йънг Бойс (Швейцария) - Астън Вила (Англия) - 0:3
Милан (Италия) - Ливърпул (Англия) - 1:3
Байерн Мюнхен (Германия) - Динамо Загреб (Хърватия) - 9:2
Реал Мадрид (Испания) - Щутгарт (Германия) - 3:1
Спортинг Лисабон (Португалия) - Лил (Франция) - 2:0

Мачовете днес:
Болоня (Италия) - Шахтьор Донецк (Украйна)
Спарта Прага (Чехия) - Ред Бул Залцбург (Австрия)
Селтик (Шотландия) - Слован Братислава (Словакия)
Брюж (Белгия) - Борусия Дортмунд (Германия)
Манчестър Сити (Англия) - Интер (Италия)
Пари Сен Жермен (Франция) - Жирона (Испания)

в четвъртък:
Цървена звезда (Сърбия) - Бенфика (Португалия)
Фейенорд (Нидерландия) - Байер Леверкузен (Германия)
Аталанта (Италия) - Арсенал (Англия)
Атлетико Мадрид (Испания) - РБ Лайпциг (Германия)
Брест (Франция) - Щурм Грац (Австрия)
Монако (Франция) - Барселона (Испания)