Популярната италианска диско певица и модел от 80-те години Сабрина Салерно се подложи днес на операция заради злокачествено образувание на гърдата. 

За интервенцията съобщи самата тя в официалния си профил във фейсбук. В кратко обръщение към феновете си, Сабрина написа следното: 

"Ето ни. След няколко часа ще вляза в операционната зала за операция на гърдата заради злокачествена бучка. Подобно на всяка година, през юли си направих мамография. Това бяха месеци, съпроводени с много страх, тревоги, меланхолия, но най-вече с много надежда и желание за борба. Профилактиката и ранното диагностициране могат да спасяват живот."

Сабрина Салерно, която в последните 10 години гостува в България заради концерти, беше особено популярна в страната през 80-те години. Родена е на 15 март 1968 г. в Генуа. Започва да печели конкурси за красота на 15-годишна възраст. През 1986 г. участва в телевизионната програма „Premiatissima“ с Джони Дорели, а по-късно и в предаването „Гранд хотел“ по Канал 5, където се запознава с диджея и продуцент Клаудио Чечето.

Чечето е и продуцент на първия ѝ хит „Sexy Girl“, който излиза през 1986 г., но световната слава за певицата идва следващата година с "Boys". Сабрина продължава кариерата си и през 90-те години, когато за кратко става рок изпълнителка.

В последните години тя продължава да ходи по турнета.