"Нетфликс" даде зелена светлина на лимитиран сериал по един от класическите романи на американската литература от XX век  "На изток от рая" (1952 г.) на Джон Стайнбек. Автор на адаптацията е Зоуи Казан, внучка на Елия Казан. В главната роля ще е британската звезда Флорънс Пю като Кати Еймс, образът на абсолютното зло в романа.

Кристъфър Абът ("Параграф 22" с номинация "Златен глобус") ще играе Адам, Хун Лий ще е китаецът Ли, Майк Файст ("Претендентите") - Чарлз. 

"Нетфликс" е поръчала седем епизода. Сериалът ще "изследва многопоколенческата сага на семейство Траск, като ново специално внимание ще има върху антигероинята Кати Еймс (Стайнбек е създал образ на завършен психопат с този образ - бел. ред)".

Предишната адаптация по романа е на седем десетилетия - от 1955 г., като неин режисьор е Елия Казан, така че има и сериозна семейна приемственост. В нея участва Джеймс Дийн, като това се смята за неговата първа главна роля.

„Внимателната и артистична визия на Зоуи отдава почит на уважаваната филмова адаптация на нейния дядо, като същевременно красиво почита и запознава новата публика с един от каноните на американската литература“, коментира Питър Фридландър, вицепрезидент на "Нетфликс".

„В процеса на оживяване на тази семейна сага, резонансът на моята собствена семейна връзка с материала не беше загубен за мен. Но писането на Стайнбек – лично, шокиращо, дълбоко и свободно – е това, което ме държи очарована от „На изток от рая“, откакто прочетох книгата за първи път като тийнейджърка", казва самата Зоуи Казан.