За втори път мач на Григор Димитров на турнира от сериите Мастърс 1000 в Шанхай бе прекъснат. Срещата му от втори кръг срещу белгиеца Зизу Бергс бе спряна във втория сет заради лошото време в събота, след като българинът спечели първия с 6:3, но изоставаше с 2:4 във втория.

Проливен дъжд през целия ден попречи на завършването на мача, като единствено срещи на централния корт се състояха благодарение на покрива му.

Двубоят между Димитров и Бергс ще бъде доигран на централния корт в понеделник сутринта българско време. Победителят ще се изправи срещу Алексей Попирин в третия кръг, след като австралиецът впечатли с победата си над холандеца Ботик ван де Зандшулп.

Димитров е в добра форма тази година, с баланс от 38 победи и 14 загуби. През септември той достигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ, където бе спрян от Франсис Тиафо. Сега Григор се стреми към ново силно представяне в Шанхай, където през 2023 г. достигна до полуфиналите, преди да бъде спрян от Андрей Рубльов.

Турнирът в Шанхай е важна спирка за топ играчите в края на сезона и привлича всички водещи имена на тениса. Финалите са насрочени за 13 октомври, а фаворити за титлата са тенисисти като Новак Джокович и Карлос Алкарас.