“Направихме голяма глупост с Конституцията и го отчитам." 

Това обяви на среща със симпатизанти и избиратели от София-област лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

И добави, че затова се обръща "към колегите, които всеки ден говорят за съдебни реформи и закони."

"Без да го премерим три пъти, няма да позволя да се отреже повече нищо. Защото благодарение на Конституцията, която направихме, абсолютно безконтролен парламент прави всякакви мнозинства и служебно правителство, за което никой не носи отговорност. И какво се получава - абсолютна безотговорност”, добави той.

“Не съм съгласен с идеята за отдалечен премиер - това е абсолютна формула на безотговорността и задкулисието. Ако искаме да носим отговорност, трябва да направим правителство, в което да влязат лидерите. На мен най-малко ми се иска, но само това може да гарантира стабилност”, каза още Борисов.

Той истински се притеснявал от думите на служебния финансов министър за състоянието на финансите в държавата.

“В бюджета има дупка от близо 18 млрд. лв. При положение, че данъчните и митниците са събрали 5 млрд. повече, не можем да упрекнем служебното правителство за това. Много разходи и малко приходи. Политическите партии трябва да вземат мерки. В кампанията, за съжаление, не се говори за мерки и политически програми”, добави лидерът на ГЕРБ.

Според него тази тема е пряко свързана с Еврозоната. 

“В деня, в който ни приеха в чакалнята и в Европейския банков съюз, олигархията започна протестите. Намериха се и политици, които да влязат в тази игра. Сега горчиво съжаляват, а имената на тези, които ежедневно бяха срещу нас, не сме ги чували от месеци, вече не са актуални. Но белята стана. Още преди 4 години ги предупредих, че като махат темела на сигурността - ГЕРБ, ще се въртят служебни правителства, ще забравят за Шенген и Еврозона. Сега искат от нас да се върнем и да гарантираме”, обясни Борисов.

Той бил притеснен и от “тишината по машините”. 

“Дали прибраха ролките от миналия път? Дали ги съхраниха, дали ги изгориха?”, попита лидерът на ГЕРБ. 

И допълни:

“Тази тишина, тези появявания на по 4% отгоре на партии... Затова сега ще наблюдаваме резултатите на всички социологически агенции - в агенциите няма нито корпоративен, нито купен вот. Според мен пак някаква уйдурма готвят, затова се усмириха по темата с машините за гласуване. Надявам се този път и ЦИК, и правителството, да бъдат отговорни, за да няма после "алабала". Това е също толкова наказуемо, колкото купуването и продаването на гласове, както и корпоративният вот. Затова българите да се отърват от това мислене и да си отидат да си гласуват в стаичката.”

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ