Русия е атакувала 425 пъти през изминалото денонощие украинската Запорожка област, като силите на Москва са взели на прицел 11 населени места в региона, предаде Укринформ, позовавайки се на информация от началника на Запорожката областна военна администрация Иван Федоров. Това съобщава БТА.

"Руските военнослужещи нанесоха осем въздушни удара по Запорожие, Таврийск, Юркивка, Хуляйполе, Мала Токмачка и Роботине", се казва в публикацията на Федоров в приложението "Телеграм".

Две жени, съответно на 55 и на 22 години, и 11-годишно момиче са били ранени при нападение в град Запорожие. При удара те са били в дома си, който е разрушен.

Руските сили са атакували с 205 дрона и са изстреляли 198 артилерийски снаряда, се допълва в информацията. Най-малко 30 жилищни сгради са били разрушени в Запорожка област през изминалите 24 часа, информира още Укринформ.

В град Запорожие са отекнали редица мощни експлозии тази нощ, пояснява Федоров. Украинските военновъздушни сили са били издали предупреждение за опасност от руско нападение с балистични ракети.

Същевременно губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи за един убит и 11 ранени при украински атаки в граничния руски регион вчера, предаде ТАСС.

Пострадалите са цивилни, уточни той в своя канал в "Телеграм".

Гладков съобщи малко по-късно за трима ранени при украинска атака с дрон в село Устинка в Белгородска област. Състоянието на пострадалите, които са били транспортирани в болница в Белгород, се оценява като средно тежко, допълни той.

Губернаторът на южния Краснодарски край Вениамин Кондратиев съобщи също в "Телеграм" за нанесени щети на няколко жилищни сгради в град Кубан при украинска атака с дронове през нощта. Няма пострадали хора, уточни той.