Поне 18 загинаха в Северен Ливан след бомбардировка на Израел. Това съобщи ливанският Червен кръст. Атакуван е населеният предимно с християни град Айту. Досега основният фокус на израелската кампания в Ливан бяха обекти на "Хизбула" в южната част на страната.

Ударът в северния регион засегна къща, която е била наета от разселени семейства, обяви кметът на Айту Джоузеф Трад пред Ройтерс. Има и четирима ранени, съобщиха от Червения кръст.

В понеделник Израел нареди на жителите на 25 села да се евакуират в райони на север от река Авали, която тече през Южен Ливан, тъй като страната възнамерява да засили атаките си в региона. Там при израелско нападение загина Мохамед Камел Наим, командир на противотанковия ракетен отряд на елитните сили "Радуан" на "Хизбула".

Контролираните от "Хамас" здравни власти в Газа пък съобщиха, че поне 10 души са били убити, а над 30 са били ранени при израелски обстрел на бежанския лагер Джабалия. Те твърдят, че е бил поразен център за доставки на храна в лагера и добавят, че сред жертвите има жени и деца.