Министърът на вътрешните работи Атанас Илков освободи от поста директора на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР старши комисар Лазар Христов. Това съобщиха от институцията, информира БТА.

От ведомството за момента не уточняват кой ще заеме овакантеното място, съобщава БНР.

Любопитно е, че по-рано днес отстраняването на Христов поиска сдружението БОЕЦ. 

„В четвъртък, в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" по телевизия Евроком, Георги Георгиев от Гражданско движение "БОЕЦ" ще представи документи, които доказват, че МВР на най-високо ниво разтваря чадър над схемите на Делян Пеевски за купуване на гласове. Ако до четвъртък Лазар Христов (Пеевски) не бъде уволнен като шеф на Вътрешна сигурност в МВР, "БОЕЦ" ще го "уволним" заедно с шефа му Атанас Илков (Пеевски)“, съобщиха от БОЕЦ.

„P.S. "БОЕЦ" не можем да уволним или да "изхвърлим" министри и МВР-началници. Ние искаме да изхвърлим Пеевски от МВР и търсим подкрепата на политици и медии за това“, посочиха още от сдружението.

Лазар Христов бе назначен за шеф на „Вътрешна сигурност“ през март т.г. от бившия вътрешен министър Калин Стоянов, който сега е кандидат-депутат от коалицията около Делян Пеевски „ДПС - Ново начало“. Преди това Христов бе директор на ОДМВР-Стара Загора.

Сменен е и директорът на полицията в Русе Пламен Пенчев, съобщи БТА днес. Преди месец бе сменен директорът на полицията в Бургас. Сега титуляр на поста в морския град е Владимир Маринов.