Първанов е лидерът и лицето на АБВ, заяви депутатът от парламентарната група Петър Кадиев на въпрос дали тъмночервените ще приемат оставката на лидера си.

"Няма как да приемем оставка от баща си", заяви Кадиев.

Той подчерта, че трябва да се продължи работата по програмата на АБВ, която засега вървяла много успешно - изпълнена е над една четвърт.

"Господин Калфин трябва да го поздравим, постигна 12 от 40 точки само за няколко месеца", каза още Кадиев.

Лидерът на АБВ Георги Първанов заяви миналия петък по Нова телевизия, че ще подаде оставка на  следващото заседание на Националния съвет на АБВ. Причината е, че парламентарната група на ръководената от бившия президент партия подкрепи управляващата коалиция за поемането на нов дълг до 16 млрд. лв. в парламента. Решението е било въпреки неговото мнение, подчерта Първанов, който само седмица по-рано беше готов да се обзаложи, че подобно нещо няма да се случи.

Вчера от АБВ обявиха, че ще решат какво да правят с оставката на лидера си в петък. Ръководството обмисля и да поиска оставката на финансовия министър Владислав Горанов. Според АБВ Горанов е спекулирал, че са нужни 16 млрд. лв., а после е намалил на 14 млрд. лв. след усилени преговори с коалиционните партньори.

"Нека мине събранието в петък", заяви Кадиев по този въпрос.