Бившият член на бой бандата One Direction Лиъм Пейн е починал след падане от третия етаж на хотел в Буенос Айрес, съобщи аржентинската полиция. Музикантът е бил на 31 години.

Смъртта на Пейн е настъпила в сряда в хотел на улица „Коста Рика“ в квартал Палермо в столицата, посочва CNN.

Служители от полицейски участък 14Б отишли в хотела в сряда следобед, след като получили обаждане за агресивен мъж, който вероятно се намирал под въздействието на наркотици или алкохол. Органите на реда не посочват изрично, че става въпрос за Пейн.

Пейн е бил в Аржентина, където е присъствал на концерт на бившия си колега Найъл Хоран на 2 октомври, показват видеоклипове, публикувани в социалните мрежи. Според акаунта му в Snapchat наскоро той е отпразнувал рождения си ден във Великобритания.

След като новината за смъртта му се разпространи, фенове започнаха да се събират пред хотела в Буенос Айрес, където е настъпила смъртта, което принуди полицията да отцепи входа. Някои запалиха свещи в негова памет, пише BBC.

Лиъм Пейн се прочу като член на известната британска бой банда One Direction, в която бяха още Хари Стайлс, Зейн Малик, Луи Томлинсън, както и Хоран. Тя бе сформирана през 2010 г., след като всеки един от членовете ѝ участва в британската версия на риалити шоуто „The X Factor“.

През 2015 г. One Direction обявиха, че прекъсват дейността си. По-късно през 2019 г. Пейн издаде дебютен солов албум, озаглавен „LP1“. През май 2023 г. музикантът обяви, че работи по нов албум.

Той споделяше открито за борбата си със злоупотребата с наркотични вещества в миналото, а през лятото на 2023 г. каза, че е завършил лечение и е трезвен от 6 месеца.

Турнето му трябваше да започне в Южна Америка през септември същата година, но Пейн бе принуден да отложи планираните дати, след като получи бъбречна инфекция.

През март тази година музикантът издаде песента „Teardrops“. С Черил Коул от Girls Aloud Пейн има син, роден през 2017 година.