За политически, а не за експертен кабинет се обяви днес вицпрезидентката Илияна Йотова в коментар за политическата ситуация у нас. Така Йотова индиректно застана на страната на ГЕРБ, чийто лидер Бойко Борисов многократно отхвърли идеята на "Продължаваме промяната-Демократична България" за правителство, оглавено от равноотдалечена от партиите фигура, която сама да избира министрите си. "За" Министерски съвет без ярки партийци се обявиха още "Има такъв народ" и БСП.

"Трябва да имаме силно политическо правителство, експертен кабинет не е решение", заяви Йотова пред журналисти след церемонията по връчване на наградите в националния конкурс "Кмет на годината", цитирана от БТА.

Внимателно следя всички предизборни дебати и послания от страна на политическите сили. Колкото повече ги следя, толкова повече се убеждавам, че трябва да имаме силно политическо правителство. С ясна отговорност от политическите партии. Експертен кабинет не е решение, смята Йотова.

"Винаги в една криза, особено толкова дълбока, в която сме ние вече четири години, тази нестабилност, имаме блокирана държава, за мен е по-важно да има отговорността на политически кабинет. Всичко друго означава да се криеш зад кулисите, да имаш договорки, сглобки и какви ли не още синоними", коментира още вицепрезидентката.