До поредните предсрочни парламентарни избори остават по-малко от десет дни и всички се питат: е ли е "7" за щастие, ще има ли страната най-сетне редовно правителство? Какви обаче са възможните конфигурации в парламента, когато Делян Пеевски се е запътил към сериозно присъствие в него и в изпълнителната власт?

Лидерът на ГЕРБ обещава на симпатизантите си да направи всичко възможно за кабинет. Въпросът е със или без "Продължаваме промяната-Демократична България" смята да осъществи това обещание. ПП-ДБ обаче поставя условие:

"Не бихме работили с Пеевски, не бихме работили с формация, в която Пеевски има много силно влияние или въобще влияние. В момента и ГЕРБ е такава формация и ние нямаме намерение да бъдем смокинов лист на Пеевски за негово управление. Певски има силно влияние в ГЕРБ, както и в БСП", казва Ивайло Мирчев ("Да, България"), пети в листата на ПП-ДБ в столичния 23 МИР.

И допълва:

"Ние очакваме Бойко Борисов да излезе и да си каже за Делян Пеевски. Както го очаквахме от Ахмет Доган. 

Има двама души, които могат да приключат Пеевски в политически план. Единият е Борисов, другият е Доган. Те могат да дръпнат въженцето и глинените крака на "голямото момче" да се срутят, всичко да се изпотроши. Но тези двамата с въженцето се оглеждат и викат: "Помогнете, помогнете!"."

Според Мирчев единственият начин политикът с 2% одобрение в национален план да приключи с политическите си амбиции е хората масово да се ядосат и да гласуват.

  • Има ли в ГЕРБ зависими от Пеевски депутати?
  • Как работи МВР за противодействие на купения вот?
  • Може ли ПП-ДБ да остане в опозиция в бъдещия парламент?
  • И колко удара може да получи една боксова круша?

Отговорите на тези въпроси и още - гледайте Ивайло Мирчев в новия, 172-ри епизод на Z-Каст:

Слушайте Z-Каст и в платформите SpotifyGoogle PodcastsTuneInApple Podcasts.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ