Ако офертата на ПП за равноотдалечен премиер е към ГЕРБ, искаме да знаем името на този човек сега. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти в Петрич.

"Оказва се, че ПП се изчерпаха само за 7 месеца и са на избори с ясното съзнание, че никой от лидерите им не става за премиер. Все повече обаче си мисля, че тази оферта дефакто е към Възраждане. И се чудя дали Петков и Костадинов не са договорили общо правителство, когато се криха в подземията на НДК да свалят Рая Назарян", каза още Борисов.

И допълни:

"Не им прави чест на колегите от ПП-ДБ да говорят за ГЕРБ и ДПС. По време на сглобката в 95% от внесените закони, подписите под тях са на Бойко Борисов, Кирил Петков или Христо Иванов и Делян Пеевски. Знам, че те имат навика да се отричат, но написаното остава, всичко е в библиотеката на Народното събрание".

Борисов заяви, че  "в друг кабинет, освен в моя, не съм стъпвал".

"Всеки ден обаче Кирил Петков и Асен Василев идваха в моя кабинет заедно с Делян Пеевски и Йордан Цонев. С кой ще работим след 27 октомври е въпрос на математика, тоест колко депутата правят 121. Ако колегите не оферират “надпартийния премиер” с име, то значи офертата е към Възраждане и БСП", каза още Борисов.

Той изтъкна, че ГЕРБ има управленска програма и "този 4 годишен хаос трябва да приключи".

"Подготвени сме за ситуациите и предизвикателствата пред нас, най-добрите експерти са на ГЕРБ. Единственото, което трябва е хората да се мобилизират, да излязат на 27 октомври и да гласуват, иначе всичко друго си остават просто приказки", каза още Борисов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ