От утре започва поетапно пускане на парното в София, съобщиха от "Топлофикация София" ЕАД.

Първо ще бъдат топлозахранени училищата, детските градини и здравните заведения, а след това и административните и жилищни сгради, пише БТА.

От дружеството припомнят на гражданите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.

Важно е преди пускането на отоплението клиентите да приключат всички ремонти и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил, уточняват от "Топлофикация София" ЕАД.

Гражданите, които поради някакви причини желаят включване на отоплението в сградата на по-късен етап, могат да подадат в обслужващия ги топлорайон заявление и подписано решение от общото събрание на етажната собственост.

Допълнителна информация във връзка с началото на отоплителния сезон клиентите могат да получат на телефон 0 700 11 111, както и на дигиталните информационни канали на дружеството, съобщават още оттам.

БТА припомня, че в началото на месеца кметът на София Васил Терзиев, служебният министър на енергетиката Владимир Малинов, изпълнителният директор на "Топлофикация София" Петър Петров и изпълнителният директор на "Булгаргаз" Веселин Синабов увериха, че няма опасност столичани да останат без отопление през зимния сезон.