"Аз платих много голяма цена в сълзи, в разочарования, но така открих себе си и осъзнах, че съм силен човек, който може да се справи с всичко, което поиска. Не знам дали мога да дам цена на това нещо. Моята цел винаги е била нещо по-голямо."

Това каза пред Нова тв в неделя сутрин олимпийската шампионка Боряна Калейн в признание, че е преминала през трудности в кариерата, но целта ѝ винаги е била да постигне нещо голямо.

На Игрите в Париж 2024 тя завоюва сребърно отличие с многобоя. Така тя донесе втори медал за България в историята в индивидуална надпревара при жените след среброто на Адриана Дунавска от Сеул 1988.

"На хората им е трудно да разберат, че не съм машина, аз съм човек също. Понякога самата аз изпитвам силни емоции и невинаги успявам да покажа своя максимум. Това е нещо, което само аз знам как си го преживявам. Никога не съм се отказала. Колкото пъти и да съм се проваляла, аз съм ставала и съм се опитвала отново", добави Калейн.

Тя сподели, че е имала един момент в спортната си кариера, когато е искала да захвърли бухалките.

"Преди година и половина, точно преди световната купа в София. Тогава бях в много тежък момент емоционално. Аз се докарах до него, защото спрях да вярвам в своя успех. Изпаднах в голяма и дълбока дупка".

"Като че ли не успях да се съвзема напълно след Токио. Продължих да падам в тази дупка стъпка по стъпка. През 2022 г.  не успях да участвам в световното първенство. Следващата година не успях да стартирам спрямо моите очаквания", разказа още тя.

"Чувствах се като най-големия провал на света."

"Аз съм много амбициозен човек, самокритична съм и вместо да ми помага, това започна да ме мачка", откровена е тя за пътя си.

След Токио Боряна имала дълъг разговор с личната си треньорка, с която е от дете, която я уверявала, че все още има какво да даде на художествената гимнастика. Самата Калейн била много близо тогава до това да се откаже от състезателната си дейност.

"Аз показах нова светлина на художествената гимнастика - това да сме в образ, а не просто да изпълняваме дадени елементи с уред. Влагам сърце и душа във всяко съчетание", смята олимпийската вицешампионка сега.