ПЛАМЕНА ТОДОРОВА

"Държат ме... за шлифера." Така премиерът Бойко Борисов отвърна на коментарите, че отказва да се раздели с шефа на ДАНС Владимир Писанчев и главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, защото е "държан с компромати".

Борисов направи коментара си малко след драматичното подаване на оставка от страна на вътрешния министър Веселин Вучков на днешното заседание на кабинета.

От думите на премиера стана ясно, че е "бесен" от този акт, най-малкото, защото се случва в деня, в който на посещение по покана на ДАНС е шефът на ФБР Джеймс Коми.

Въпреки, че коментираше персонално оставката на Вучков, Борисов през цялото време говореше в множествено число:

"Да се повдига тази тема без да е била на дневен ред, и то в деня, в който шефът на ФБР е у нас - те ме занимават с ченгеджийски номера, с дребнички проблеми. Това политически правилно ли е?! Изнудване ли е? Нима в парламента има по-големи разбирачи от мен, за когото партньорските служби винаги са казвали, че работя прекрасно", ядоса се Борисов.

По думите му, ако някой го държал с компромати, е имал "една година да ги извади".

Оказа се, че Борисов на думи е приел оставката, но формално не я е подписал. В момента в парламента текат совалки за разубеждаването на Вучков да напуска.