Протестиращи се събраха във вторник привечер пред Министерството на вътрешните работи с искане за оставката на служебния министър Атанас Илков. Мероприятието бе организирано от гражданско движение БОЕЦ.

От организаторите раздадоха чадъри на полицаите на протеста „като символ на „чадъра“, в който Атанас Илков е превърнал МВР“. Обвиненията към него са, че обслужва Делян Пеевски и неговата коалиция „ДПС – Ново начало“, като не се разследват и профилактират техни купувачи на гласове.

„Със своите действия той превърна тези хора от служители на реда в „чадъри“. Дано сега, като им връчим тези чадъри, осъзнаят унижението, на което са подложени. Това унижение не го причиняваме ние, а техните началници“, каза Георги Георгиев от БОЕЦ.

Той също апелира протестиращите да не ескалират и да не хвърлят камъни по сградата на министерството, защото тя е на гражданите.

"МВР - Ново начало"

Демонстранти залепиха и върху автомобили на МВР листове с надписи „МВР – Ново начало“. Минути след това те бяха премахнати от офицер от силите на реда, видя репортер на Клуб Z.

Част от протестиращите се опитаха да пробият полицейския кордон, за да внесат в министерството искане за оставката на служебния вътрешен министър Атанас Илков.

Впоследствие Георги Георгиев от БОЕЦ беше пропуснат, за да остави документа във ведомството.