Абсолютно не приемам критиките на Борисов за коалицинното поведение на Патриотичния фронт (ПФ), заяви съпредседателят на формацията Красимир Каракачанов.

"Когато някой е в коалиция, когато четири партии подкрепят едно мнозинство, не може да бъде важна единствено програмата на една от партиите. Той казва - ако не беше подкрепата на ДПС, проектите на ГЕРБ нямаше да станат. Чакайте малко - тук има програма за управление, която е съгласувана с четирите партии. Второ - тази програма е предложение на Патриотичния фронт. Така че, не можеш да говориш, че са важни само проектите на една партия", обясни той.

Лидерът на ВМРО се изказа и срещу забележката на Борисов по отношение на гласуването в залата от страна на Фронта.

"И не приемаме забележката, че гласуваме по съвест. Да, ще гласуваме по съвест, защото ние сме изпратени в парламента не от избирателите на ГЕРБ, а от избирателите на Патриотичния фронт."

Той даде пример за неадекватно коалиционно поведение:

"По темата за пенсионните фондове - не приемаме нещо да ни се спуска в 12 без 5, без да ни се обяснява, а ние да сме длъжни да гласуваме."

Каракачанов не коментира обширно предложението на Борисов вицепремиерката Румяна Бъчварова да заеме поста на подалия вчера оставка вътрешен министър Веселин Вучков. Той отбеляза, че като всички други, и депутатите от Фронта са чули за това от речта на премиера в залата.

"Ще го обсъдим с колегите. Както чухме, снощи е имало някакви разговори между ГЕРБ и Реформаторския блок. Явно премиерът не счете за необходимо да ни уведоми нас."

Той отбеляза, че постът е изключително отговорен, и че който и да го заеме, трябва да положи доста усилия. 

За финал Каракачанов заяви, че компромисите имат своя край и винаги е възможно ПФ да оттегли подкрепата си.

"Когато нещо не ни харесва, го казваме и си отстояваме мнението. Когато сме съгласни с нещо, го подкрепяме. Но трябва да има диалог", заключи той.